BUREAU JB♦MATTO
Preview van een Universele Autobiografie die zichzelf genereert. Met unieke, haarscherpe web-to-print functies. Zie ook hier.
1. Hier als scheurkalender 2. Elk exemplaar heeft een ander omslag 3. Elke dag heeft een andere tekst en patroon (1) 4. Elke dag heeft een andere tekst en patroon (2) 5. Voorbeeld van een weekkalender
Voorbeelden van gedrukte Universele Autobiografische Kalenders.
Even terug naar een bezoek aan Kiev in [2006].
Lees dit essay over hoe je van Sam Drukker kunt leren wat mooi en lelijk met elkaar te maken hebben [2022]
Deze bijdrage had eigenlijk Bruno Taut, waar was je? moeten heten.
Introductie van uitgever Koen van Gullik Introductie van uitgever Koen van Gullik Commentaar van Tijs Goldschmidt Praatje van JB Aan Artis geschonken exemplaar meet zich aan voorgangers Uitnodiging van de uitgeverij
Uitreiking eerste De Spons In Ons aan Tijs Goldschmidt in de Artis Bibliotheek, december 2014.
'De mens is het minst gelukte onderdeel van de schepping. Maar misschien kan dat hersteld worden.'

Twee wetenschappers zijn bij Bonaire op zoek naar een nieuwe sponssoort. J.B. Matto, die in een duikboot met hen mee afdaalt in een diep rif, vraagt zich af waarom er zoveel in ons leven mislukt, en waarom ons lichaam keer op keer faalt. Hij ontdekt dat de spons in ons talrijke mogelijkheden biedt om als mens opnieuw te beginnen.
Dit is een manier om De spons in ons in een andere volgorde te lezen
Trouw, 28 juni 2012 Interview
Lees in deze roman uit 2010 over troost en raad van Chinezen inzake het einde van een westerse relatie. Klik hier voor een leesfragment:
Eerwaarde Miao Heng Shih zegende het boek spontaan in Gasten brandden kaarsjes voor het boek Er was een alcohol-vrije borrel met vegetarische hapjes Het boek als boodschap JB hield een praatje Dit was de uitnodiging
Boekpresentatie in de He Hua Tempel op de Zeedijk in Amsterdam, met een fragment uit de introductie van Koos Hageraats en foto's van Anya van Lit.
De inhoud van Nieuwe Chinese plantenkunde berust op bestaande personen en werkelijke situaties. Aan de volgorde van woorden en fragmenten is wel enigszins gesleuteld. Om dat proces te illustreren genereert deze pagina bij toeval telkens nieuwe (on)zinnige spreuken en wijsheden.

Radio 5 (BOS), 29 september 2012

Ongemakkelijk interviewRTL4 (Koffietijd), 21 april 2012

Curieus fragment met actrice Betty Schuurman
Avondlog
Recensie
Trouw, 13 december 2014
Interview
Dagblad van het Noorden, 28 april 2012
Recensie